MODTAG VORES
NYHEDSBREV

Header. Cisternerne. Events

Fuldmånearrangement

Den 18. august kl.
19.00 – 21.00 

Smag fra Japan til Danmark
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking & Food Festival

Oplev en japansk drømmeverden med vandet i fokus og lad dig forføre af japansk inspireret mad og litteratur. Hør oversætter og Japan ekspert Mette Holm fortælle om forfatterne Murakami, Kawakami og Taniquchi, der alle skriver om mad og madens æstetik. Derefter bringer kokken og rejseskribenten Katrine Klinken os videre til smagssanserne og tilbyder forskellige smagsprøver med inspiration fra det japanske køkken, tilberedt af danske råvarer.

Mette Holm, Katrine Klinken og Asger Røjle Christensen har sammen udgivet ”Turen går til Japan”, 2017, Politikens Forlag.
Entre: 250 kr.
ARRANGEMENTET ER UDSOLGT!


Den 27. August kl. 19.00 & den 28. august kl. 19.00 
lydperformance af tobias r. kirstein i cisternerne
Komponist og lydkunstner Tobias R. Kirsteins langstrakte og fysiske droner sætter Cisternernes underjordiske rum og den japanske arkitekt, Hiroshi Sambuichis tankevækkende installation i spil.

Kirsteins musik som fremføres på en specialbygget tonegenerator vil glide ind i cedertræets duft, spejlenes og mørkets fantasiæggende effekt og tilbyde en rumlig auditiv dimension, hvor publikum ved at bevæge sig i rummet kan finde de stående lydbølgers forskelligartede interferenser.

Kompositionen fremføres direkte fra tonegeneratoren som kører direkte ud i en række højttalere spredt ud i midten af Sambuichis installation. Hver enkelt højttaler afspiller en tone forskellig fra de andre, sådan at lægger man øret til den enkelte højttaler, vil man høre den rene tone, går man lidt væk, vil tonen blande sig med de andre toner i rummet.

Sambuichis omfattende installation i Cisternerne er inspireret af den shintoistiske helligdom Itsukushima, og derfor vil også Kirsteins komposition bevæge sig i de områder. Han baserer kompositionen i intervaller hentet fra japanske skalaer såsom Ryo og Ritsu og undersøger med dem de fysiske og psykiske territorier som Sambuichis installation inviterer til.

Performancen er støttet af Statens Kunstfond.

Entré: 40 kr.
Varighed: 60 minutter
ARRANGEMENTET ER UDSOLGT


Den 6. september kl. 21.00-21.30
Fuldmåneaften i Cisternerne
Oplev månens mystiske lys sat i fokus med foredrag, sakesmagning og sejlads.
Entré: 100 kr.
Køb billet via Billetto


Den 22. september Kl. 16.00-18.00
FOREDRAG: HIROSHI SAMBUICHI OG ASSOCIERET PARTNER, ALEX HUMMEL LEE
Efterårsjævndøgnet varsler vinterens komme, når nat og dag igen er lige lange. I Cisternerne markeres denne dag med et kombineret udstillingsbesøg og foredrag ved Hiroshi Sambuichi og associeret partner, Alex Hummel Lee, på Frederiksberg Slot, Ridehuset. Slottet indgår som en vigtig del af årets udstilling. Via et camera obscura er det lykkedes Sambuichi at skabe en direkte spejling af bygningen i Cisternernes mørke. Foredraget varer fra kl. 16.00-18.00 og udstillingen i Cisternerne kan besøges inden. Fællesbillet til foredrag og udstilling: 60 kr.
Køb billet via Billetto
Arrangementet er støttet af Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation


Den 5.-7. oktober kl. 18.00-23.00
REFLEKTOR LIGHT FESTIVAL: Måneskin i undergrunden
Efter den store succes i 2016 sørger REFLEKTOR igen i år for at Søndermarkens efterårsmørke lyses op af lyskunst i verdensklasse. Cisternerne holder ekstraordinært åbent og iscenesætter Sambuichis japanske helligdom.
Den 5. oktober, når fuldmånen skinner vil man i øvrigt kunne deltage i et af vores gentagne fuldmånearrangementer, hvor månens mystiske lys sættes i fokus med foredrag, sakesmagning og sejlads.
Særpris: 40 kr. (betales ved indgangen)


DEN 13. OKTOBER KL. 18.00-24.00
KULTURNATTEN 2017: Lanterneworkshop og japansk folkekøkken
På Itsukushima tændes lanternerne, når mørket falder på, og ligeledes vil man på kulturnatten kunne opleve Cisternerne iscenesat med en myriade af lanterner. Udenfor vil der være japansk folkekøkken med Isao Suzuki, indehaver af den japanske restaurant Issa på Vesterbro.

Derudover vil arkitekt Gitte Mathiasen holde workshop, hvor man kan få lov at udfolde sig kreativt med lanterner og origami i tæt relation til årets udstilling. 

Adgang med kulturpas