MODTAG VORES
NYHEDSBREV

Header. Cisternerne. Events

Den 27. og 28. maj
BLOOM FESTIVAL I SØNDERMARKEN
Læs mere om årets festival

Den 27. og 28. maj
Lørdag & søndag kl. 11.00-15.00
Origamiworkshops: Tusind traner
Vær med til at folde flyvefærdige smukke traner i japansk papir. Tranen er Japans nationalfugl og symbol på lykke. Legenden fortæller at den som folder 1000 traner, får et ønske opfyldt. Den japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi, der er aktuel med udstillingen the Water har sin tegnestue i Hiroshima. Et af hans bygningsværker Orizuru-tower ligger placeret ved siden af Hiroshimas monument for fred: en kuppelformede industri og udstillingshal, der blev stående som den eneste bygning efter atombombningen. I bygningens børnemuseum kan man folde traner fyldt med drømme og håb.

Workshoppen afholdes i samarbejde med CHIAKI, Asobo Lab.

Den 27. og 28. maj
Lørdag & søndag kl. 15.00

Særomvisning i Cisternernes udstilling the Water

Tag med en guide på en vandring på et underjordisk hav af lys og mørke, og oplev den anerkendte japanske arkitekt Hiroshi Sambuichis forunderlige totalinstallation i Cisternerne.
Mødested: Ved Cisternernes indgang, glaspyramiden
Omvisningen er gratis, men man betaler entré til Cisternerne.

Den 27. og 28. maj.
Lørdag & søndag kl. 13.00

Særomvisning for børnefamilier:
Vand & vandforsyning
Tag med vores dygtige underviser på en guidet tur i Cisternerne. Her udfoldes historien om Cisternerne, der er er et gammelt højdereservoir anlagt af Københavns Vandforsyning. Undervejs vil i sammen lave forskellige kemiske målinger og forsøg.
Mødested: Ved Cisternernes indgang, glaspyramiden
Omvisningen er gratis, men man betaler entré til Cisternerne.

Den 27. og 28. maj
Lørdag & søndag kl. 11.00-19.00

Gør som Sambuichi – tag på opdagelse i Søndermarken og Cisternerne

Få udleveret et kort over Cisternerne og Søndermarken og gå selv på opdagelse med alle sanserne, som den anerkendte arkitekt Sambuichi ville gøre det! Når Sambuichi skal bygge nye projekter bruger han altid minimum 1-2 år på at undersøge stedet og indsamle data. Så lang tid behøver i dog ikke at bruge.


EVENTET ER UDSOLGT
Den 29. maj kl. 19.00 & kl. 21.00

Koncert med Det Unge VokalEnsemble og Ice Cream Cathedral
Cisternerne danner ramme om en unik koncertoplevelse, når Det Unge VokalEnsemble og Ice Cream Cathedral sammen skaber en sælsomt dragende lydside til Cisternernes mørke søjlegange. Som en foruroligende tidevandsbølge fyldes de mægtige, underjordiske rum gradvist af korsang og elektronisk manipulerede stemmer, mens publikum lader sanserne gå på opdagelse i installationen "the Water" af den japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi.

I 2016 afholdt Cisternerne første del af koncertserien ”Unknown Waters”, hvor Det Unge VokalEnsemble uropførte komponisten Signe Lykkes værk Wetlands. Arrangementet blev lynhurtigt udsolgt.

I år vender koret tilbage med anden del af projektet: en indspilning af kompositionen, der efterfølgende er bearbejdet og transformeret af Ice Cream Cathedral. Resultatet er et selvstændigt elektronisk værk med vandet og det vokale i centrum. De to værker - Wetlands og det elektroniske værk - sammenstilles ved denne performance i Cisternerne.

Projektet er støttet af: Augustinus Fonden, Frederiksberg Kommune, Statens Kunstfond, Dansk Komponistforening og KODA’s Kulturelle Midler.
Entré: 90 kr.
OBS BEGGE KONCERTER ER UDSOLGTE


Mori. 2017

Den 4. juni kl. 04.30

Mori Koichiro danser pinsesolen frem
I tidligere tider var det skik at Københavnere valfartede til Frederiksberg Bakke for at se pinsesolen danse over byen. I år genoptager vi den gamle sol-fejring når den verdensberømte japanske robotdanser Mori Koichiro danser pinsesolen frem. Mori Koichiro har imponeret i utallige opsætninger og events over hele verden. Oplev Mori Koichiro i Cisternernes underjordiske univers.
Arrangementet er støttet af FrederiksbergFonden og Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation.
Begrænset antal billetter.
Entré: 100 kr.
Billetter via Billetto


Den 4. juni kl. 10.00
Nordisk Kortræf: Koncert i Cisternerne
De tre kor Riddarholmens Kammarkör fra Stockholm, Vestoppland Kammerkor fra Gjøvik/Lillehammer, Norge og Kammerkoret Musica, København med i alt 65 sangere giver koncert under temaet Pinsesolen danser. Programmet består af nordisk kormusik af bl.a. Niels W. Gade, Ola Gjeilo og Pelle Gudmundsen-Holmgreen. Under koncerten vil korene arbejde med de særegne, rumlige og akustiske muligheder i Cisternerne.

Koncerten indgår i Nordisk Kortræf 2017, hvor de tre kor mødes for at inspirere hinanden og opføre 2-3 koncerter sammen, hvor klang, stemmer og udtryk er i fokus. Nordisk Kortræf er støttet af Kultur og Fritidsudvalget i Frederiksberg Kommune.
Entré: 90 kr.
Billetter via billetto


Den 9. juni kl. 21.00-22.30
måneskin i undergrunden: fuldmåneaften i cisternerne
Billetter via billetto
Entré: 100 kr.