MODTAG VORES
NYHEDSBREV

Header Strøm

Kulturnatten
På Kulturnatten den 14. oktober 2016 havde vi aftenåbent i Cisternerne, og udover adgang til Eva Kochs udstilling "Den drøm om fred" inviterede vi børn, deres familier og andre barnlige sjæle til workshop med arkitekt Gitte Mathiasen. Der blev kreeret lysende fredsduer på pinde, som senere kunne flyve videre ud i Kulturnatten, og små, transparente valmuer, som kunne tages med hjem og pynte i vinduet. Desuden tilbød Sminkepigerne ansigsmaling til alle dem, der manglede en smuk valmue eller fredsdue på kinden.

Kulturnatten 3

Kulturnatten 5
Fotos: Jacob Hansen


Reflektor Light festival
Lysfestivalen Reflektor afvikledes i mørket d. 6.-8. oktober, hvor danske og udenlandske lyskunstnere indtog Søndermarken. Man kunne bl.a. opleve en lysende dome af lysets mester Jakob Kvist blandt Poppelhøjens ranke træer, når Kvist omsatte elementer fra naturen til lysende geometriske former, og et dynamisk værk af duoen Byen Sover, som simulerede en kirkehvælving højt oppe i de tætte trækroner og stillede skarpt på forholdet mellem kultur og natur. Prisvindende Christina Augustesens poetiske farveunivers blev tilsat eksperimenterende lydlandskaber dybt inde i Mindehøjens grotte.

Cisternernes indgangspyramide var oplyst af et værk skabt særligt til stedet af Christina Augustensen.
Læs mere om Reflektor

Foto: Kim Matthäi Leland. REFLEKTOR Light Festival 2016. Sweco belysningsplan.


Frederikssberg bib LIVE
Foto: Palle Bo Nielsen 
Frederiksbergmuseerne live på biblioteket
D. 20. september 2016 inviterede Frederiksbergmuseerne og Biblioteket Frederiksberg til et kig bag kulisserne til nogle af museernes aktuelle og kommende udstillinger. Her var det blandt andet muligt at møde Eva Koch, kunstneren bag ”Den drøm om fred” i Cisternerne, og høre om, hvilke tanker og ideer der er gået forud for udstillingen.


Undergrundstoner i Cisternerne
Med en luftfugtighed tæt på 100%, en konstant temperatur på 8-10 grader og 17 sekunders rumklang er Cisternerne ikke det mest oplagte koncertsted, men til gengæld det suverænt mest særegne.

I forbindelse med den første afholdelse af Ungdommens Folkemøde afholdtes workshoppen Undergrundstoner i Cisternerne d. 8. september 2016, hvor 90 korstemmer fyldte rummet under Søndermarkens grønne plæner. Med udgangspunkt i årets udstilling af Eva Koch, ”Den drøm om fred”, sang deltagerne John Lennons ”Imagine”.

Ungdommens Folkemøde 1

Ungdommens Folkemøde 2
Fotos: Palle Bo Nielsen


MUSIK I UNDERGRUNDEN
Som led i relanceringen af Cisternerne inviterede vi i 2013, i samarbejde med Strøm og Click festival, til en dunkel koncert med britiske The Haxan Cloak. Den 14. august 2013 dannede Cisternerne således scene for den engelske producer Bobby Krlic under hans alias The Haxan Cloak. I de dunkle rum spillede han en intens og uforglemmelig koncert, hvor den 17 sekunders lange rumklang kastede hans hekseagtige dronemusik frem og tilbage mellem søjlerne. Både Gaffa og Soundvenue kvitterede efterfølgende med bragende anmeldelser.
Læs Soundvenues anmeldelse.

Strøm i Cisternerne

I 2014 gentog vi succesen og afholdt to intense koncerter under årets Strøm Festival med henholdsvis Demdike Stare og Rainer Veil
Læs Soundvenues anmeldelse.

I 2015 var det britiske Robin The Fog og landsmanden Logos, der indtog vores underjordiske rum og leverede alt andet end traditionelle koncertoplevelser.

Priser

Voksne: 60 kr.
Seniorer & studerende: 50 kr.
Børn/unge (0-18 år): Fri entré
Grupper (min. 20 pers).: 50 kr.