MODTAG VORES
NYHEDSBREV

cis header

Vi gør opmærksom på, at vi i vintermånederne har kortere åbningstider, i januar er åbningstiden fra kl. 11-14.

Som besøgende skal man derudover være forberedt på, at man træder ned i et omsluttende mørke. Svagtseende og gangbesværede bør være ekstra opmærksomme.

Gennem det seneste år har Sambuichi gransket Cisternernes dyb og undersøgt Søndermarkens skiftende udtryk.
Fra marts 2017 mundede de talrige undersøgelser ud i en forunderlig totalinstallation. Naturen har igen fyldt vand i Cisternerne.
Dagslyset trænger ind, og planter gror i det særlige, CO2-mættede klima. Som besøgende vandrer man over vandet på en fortolkning af den japanske Itsukushima helligdom på øen Miyajima, der også er at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

”Det var tæt på at være et magisk møde, da vi i 2015 for første gang inviterede Sambuichi ned i Cisternerne,” fortæller direktør for Frederiksbergmuseerne Astrid la Cour, ”alle de særtræk ved Cisternerne, som mange vil opfatte som komplikationer – vandets konstante indtrængen, den ekstremt høje luftfugtighed, de 17 sekunders efterklang, ingen dagslys – var for Sambuichi det bedst tænkelige afsæt for et projekt. Han forstod med det samme stedets unikke karakter.”

Udstillingens åbningstider varierer i takt med dagens længde, da dagslyset er udstillingens primære lyskilde. I vintermånederne vil udstillingen lukke med den begyndende solnedgang kl. 14.00, hvorimod der i sommerens lyseste måneder vil være åbent helt frem til kl. 20.00. Hold øje med hjemmesiden her for de enkelte måneders lukketider.

Udstillingen er en del af den samlede kulturelle indsats i forbindelse med den officielle fejring i 2017 af 150-året for oprettelsen af diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

Dansk Arkitektur Center viser fra 28. april – 25. juni 2017 udstillingen Hiroshi Sambuichi – Moving Materials, der giver et dybdegående indblik i Sambuichis arkitektur og tænkning. Entrébilletten til Cisternernes udstilling giver 20% rabat på entrébilletten til Dansk Arkitektur Center.

Hiroshi Sambuichi (f. 1968) grundlagde i 2001 Sambuichi Architects i Hiroshima. Han opnåede tidligt i sin karriere international anerkendelse og står i dag som en af den bæredygtige arkitek-turs fremmeste eksperimentalister. Hans værker, der er bygget på delvis personlig intuition og delvis minutiøse videnskabelige undersøgelser, opnår en bemærkelsesværdig balance mellem poetik og videnskab.
Sambuichi er adjungeret professor ved Kunstakademiets Arkitektskole. Han fik i starten af 2017 tildelt den prestigefyldte Wallpaper* Design Award for Naoshima Hall som bedste nye offentlige bygning.

For yderligere information og pressefotos kontakt museumsinspektør Sille Brethvad, T: 30738030, E:

Andre projekter af Sambuichi Architects
Rokko
Rokko Observatory// Foto: Sambuichi Architects

Camera Obscura

(latin: camera, rum + obscura, mørkt) har været anvendt af kunstnere og arkitekter i flere hundrede år til at præcisere aftegninger og menes at være forløberen for kameraet. Gennem beregninger og eksperimenter er det lykkes Hiroshi Sambuichi at skabe en direkte spejling af Frederiksberg Slot i Cisternerne. Ved at placere et vandspejl under projektionen, får de besøgende en historisk reference til, hvordan Cisternerne tidligere var integreret i en smuk barok havearkitektur, inden de blev overdækket i 1891.
Som besøgende finder man camera obscura i første cisterne.
Læs mere

150 års-fejringen

I 2017 fejrer Danmark og Japan 150-året for oprettelsen af diplomatiske forbindelser. Det sker med udstillinger, koncerter, animations- og filmfestivaler, symposier, scenekunst og teater samt et stort fokus på arkitektur, kunsthåndværk og design i både Danmark og Japan. Læs mere

ÅBNINGSTIDER 2018

Januar: kl. 11- 14
Februar: kl. 11-15
Udstillingen lukker 2. februar 2018
.

Wallpaper* Design Award

Sambuichi fik i starten af 2017 tildelt den prestigefyldte Wallpaper* Design Award for Naoshima Hall som bedste nye offentlige bygning.
Læs mere her

Cisternerne takker

- A.P. Møller - Mærsk A/S
- Atelier A. Lee
- Augustinus Fonden
- Beckett-Fonden
- Dinesen
- Dreyers Fond
- FrederiksbergFonden
- Frederiksberg Forsyning
- Fujitsu
- Full Stage Co., Ltd.,
- Grosserer L. F. Foghts Fond
- Knud Højgaards Fond
- Kultur- og Fritidsudvalget, Frb.
- Kunstakademiets Arkitektskole
- Ny Carlsbergfondet
- Poul Johansen Fonden af 1992
- Regnestuen, Haukohl & Køppen rådgivende ingeniører
- Rinken Co.
- Scan Global Logistics A/S
- Slots- og Kulturstyrelsen
- Statens Kunstfond
- The Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation
- Tomy & Co